מאגרי תמונות

אם אתם רוצים להעשיר את האתר באלמנטים איכותיים, לבלוט טוב יותר ברשתות החברתיות, לכוון למסרים ולמטרות שיווקיות וגם ליצור תאימות מוצלחת יותר לגוגל – מאגר תמונות הוא המקום לרכוש בו כל תמונה ואלמנט גרפי רלוונטיים עבורכם, כמובן ברזולוציות ובאיכות ללא פשרות.

מאגרי התמונות הקיימים מציעים מיליוני תמונות שונות, לצד קבצי גרפיקה, וקטורים, אודיו ווידאו -כולם ניתנים לרכישה ולהרשאות שימוש כך שאתם חופשיים להשתמש בהן לפי חוק זכויות יוצרים. מאגרים אלה מהווים כיום חלק בלתי נפרד מאסטרטגיית התוכן והשיווק של כל בעל עסק ואתר וכל אחד מהם מכיל מאגר משתנה, אפשרויות משלו וגם טווח מחירים אחר. אז במי לבחור? באנו לעשות לכם סדר: 

לפני שמתחילים, מה עדיף: מאגרי תמונות חינמיים או מאגרים בתשלום?

האינטרנט הוא מקור ידע עצום ולכן אפשר לאתר בו גם לא מעט מאגרי תמונות חינמיים, מהם אפשר להוריד את התמונה ולהשתמש בה, אבל עם התניות אפשריות בנוגע לזכויות היוצרים. אז מה הקאצ’? מאגר דליל ולא מספק, תמונות באיכות ובנראות לא הכי טובה וגם דרישה לתת קרדיט בחלק מהמקומות על התמונה שהורדתם. לא נתתם או שלא בדקתם לעומק את תנאי השימוש? אתם חשופים לתביעה. 

בנסיבות האלה, מאגרים בתשלום היו ונשארו מקורות הכרחיים לעבודתם המקצועית והשוטפת של מעצבים גרפיים, מנהלי סושיאל, בוני ובעלי אתרים, סוכנויות פרסום ודיגיטל, מקדמי אתרים ועוד. כאן לא רק מאגר החיפוש ואיתור התמונות גדול ואיכותי מאוד, אלא שגם הקנייה עצמה מתירה לכם כמעט תמיד שימוש מסחרי וחופשי ללא זכויות יוצרים.

מאגרי תמונות בתשלום

depositphotos – תפור לכל כיס וצורך

במאגר יש מעל 260 מיליון קבצי תמונות, מוזיקה ואיורים מחכים לכם באתר depositphotos, שמהווה את “הבית” למגוון מותגים בינלאומיים שמשתמשים בו מידי יום.

איך עובד רישיון השימוש בתמונות?

אפשר להוריד כל קובץ חזותי ואודיו בשתי דרכים:

  1. תחת רישיון רגיל שמתיר לכם שימוש אישי או מסחרי במוצרי פרסום, אריזות, מגזינים, ספרים, אפליקציות ועוד, עד 500,000 עותקים.
  2. תחת רישיון מורחב ללא שום מגבלה על יצירת עותקים והדפסות, שימוש חוזר והפצה נרחבת של התמונה שרכשתם גם מעבר ל-500,000 העותקים.

יש לבדוק מול כל תמונה האם היא כרוכה ברישיון רגיל או מורחב טרם הרכישה וניתן לפנות לחברה עצמה בשאלות לגביה אם יש צורך. שימו לב שיש קבצים המתויגים “לשימוש עריכה בלבד” כלומר שלא תוכלו להשתמש בהם לצרכים מסחריים כמו קידום מכירות ופרסום. בדרך כלל אלו תמונות של אנשים כמו שחקנים, ספורטאים, לוגואים מפורסמים או חפצים אישיים שמוגנים בהרשאות מיוחדות.

כמה זה עולה לכם?

ל- depositphotosיש כמה חבילות אפשריות, החל מ-25 תמונות בעלות של 1.44$ לתמונה או 36$ לשנה ועד 750 תמונות בעלות של 0.27 לתמונה או 199$ לשנה. ניתן גם לרכוש תמונות בודדות. אם נותרו תמונות זמינות להורדה שטרם ניצלתם, היתרה שלכם תעבור אוטומטית לחודש שאחרי. אין צורך בהתחייבות שנתית ולא קיימת מגבלה על תוקף השימוש בכל תמונה (זיכיון שימוש לכל החיים).

8Expert Score
טוב מאוד

זו ההמלצה שלנו

יתרונות
  • depositphotos נותנים 7 ימי ניסיון במהלכם תוכלו להוריד 10 תמונות.
  • מנוע חיפוש נוח ופשוט לאיתור תמונות באיכויות מצוינות ובמספר גדלים אפשריים.
  • כמות נדיבה מאוד של קבצים נוספים כמו פאטרנים (וקטורים), גיפים וקטעי מוזיקה.
  • מאגר של כ-60,000 תמונות בחינם למטרות אישיות ומסחריות.
  • מאוד ברורים ברמת השימוש, התמחור והמסע שמתבצע בתוך האתר.
חסרונות
  • המחירים מעל הממוצע בשוק, יחסית לעלויות של תמונות ממאגרים אחרים בגודל ובאיכות מקבילים.
  • המיקוד הוא בנישות ספציפיות כך שלא כל הרעיונות זמינים או קיימים באופן המדויק שרצוי לכם.
  • לא כל התמונות מגיעות באיכות הטובה ביותר, מה שפחות מתאים למקצוענים גדולים.
  • קיימת מגבלת רישיון על כמות ההדפסות או השימוש המסחרי של תמונה ספציפית.
צילום מסך של המחירים בדפוסייט פוטוס

dreamstime – הכי מקצועי שיש

Dreamstime מציעים לכם מאגר גדול ומגוון מאוד של מעל 200 מיליון קבצי תמונות, אייקונים, איורים, ציורים, קליפים קצרים ותמונות לפי נושאים מתחלפים כמו למשל “יום האם” או פסח, לפי מה שאקטואלי לאותו חודש. חלק גדול מהתמונות נוצרו בידי צלמים ומעצבים מומחים, כך שאיכותן היא הטובה ביותר. 

איך עובד רישיון השימוש בתמונות?

באופן כללי תצטרכו לתת קרדיט עבור כל שימוש בתמונה, שכן רכישת רישיון השימוש באתר לא מעבירה אליכם את זכויות היוצרים.

הסכם הרישיון של האתר נטול תמלוגים כך שמשלמים עבור שימוש ללא הגבלה במדיה שהורדתם. התנאי היחידי הוא שרישיון זה ניתן רק לבעל החשבון או לעובד מטעמו ואיננו ניתן להעברה, כך שאם יש לכם כמה פרויקטים ומספר עובדים, תצטרכו רישיון מורחב עם מספר גדול של מושבים או לפתוח באתר חשבון ארגוני. שימו לב שיש צורך ברישיון מורחב גם לשימוש בתמונה אחת בקרב מספר עובדים או לקוחות.

כמה זה עולה לכם?

המנויים מתחילים מ-86 ₪ לחודש בהורדת 5 תמונות ועד 9,000 תמונות ב-6,570 ₪ לשנה, מה שנותן לכם היקף רחב מאוד לכל כמות הורדות לפי התקציב האישי. ניתן גם לרכוש רישיון מורחב ל-500 תמונות אך חשוב לציין שמחירו ישרת ארגונים ומותגים גדולים בלבד. ברכישת תמונות בודדות המחירים נעים מ-0.77$ ועד כ-1.5$.

9Expert Score
טוב מאוד

זו ההמלצה שלנו

יתרונות
  • דגש חזק על השראה ויצירתיות שיעזרו לכם למצוא רעיונות חדשים ולא רק לחשוב מראש על מה שאתם זקוקים לו.
  • אופציות סינון יעילות גם לאחר החיפוש הראשוני, כמו למשל מבע הפנים, כיוון הצילום ועוד.
  • התשלום עבור כל תמונה חד פעמי, אך השימוש בה ללא הגבלות על מספר הפעמים.
  • יש אופציה לרכוש רישיון לתמונות ברזולוציה גבוהה ללא תמלוגים (כלומר ללא מתן קרדיט) וללא סימן מים.
חסרונות
  • יש הבדלים באיכויות התמונות במאגר.
  • יש תקופות מינימום לרכישת חבילות ספציפיות, מה שמגביל משתמשים שרוצים רק כמה תמונות קטנות.
  • כרוך במתן קרדיט ליוצר או האתר עצמו גם לאחר הרכישה.
  • מורכב ויקר לארגונים עם מספר עובדים ושותפים שצריכים להשתמש במערכת.
Dreamstime צילום מסך של המחירון

123rf – כל מה שגרפיקאי טוב צריך

מאגר מקצועי עצום ופופולרי הכולל תמונות מצולמות, וקטורים, איורים, סרטוני אווירה קצרים וקליפים. האתר מתחדש במאות אלפי קבצים מידי יום, כולל כאלו שנוצרו בבינה מלאכותית בפיתוח בלעדי של החברה.  

איך עובד רישיון השימוש בתמונות?

התמונות במאגר הן לשימוש מסחרי כך שאין צורך לתת קרדיט ליוצר התמונה או הצלם, אך חלק מהתמונות דורשות קרדיט ומסומנות ככאלה. ברכישה, תקבלו רישיון סטנדרטי לשימוש מסחרי ללא הגבלה על כמות השימושים בכל תמונה. ניתן לרכוש רישיון מורחב שמתיר לכם שימוש במוצרי פרסום ויצירת עותקים ללא הגבלה.

כמה זה עולה לכם?

Rf123 היא ממאגרי תמונות האיכות הזולים יותר בשוק. אפשר לרכוש חבילה חודשית לפי כמות התמונות הרצויה החל מ-29$ ל-10 תמונות, אבל אי אפשר לנצל את החבילות הללו כדי לרכוש סוגי קבצים נוספים כמו וידאו או אודיו. יש אופציה לקניית כמה תמונות בודדות בטווח של 8-10 דולר.

צילום מסך מתוך המחירון של 123rf
7Expert Score
כמעט טוב

זו ההמלצה שלנו

יתרונות
  • מבוסס על שרתים מקומיים מסביב לעולם ולכן נטען במהירות וגם לא איטי בהורדת קבצים כבדים, כמו למשל סרטונים ב-4K.
  • תבניות מצוינות לשימוש, כמו אינפוגרפיקות או מפות שמגיעות בפורמט EPS לצורך עריכה בפוטושופ.
  • תמיכה טכנית במספר ישראלי, כך שלא תחויבו על שיחה יקרה לחו"ל.
  • אופציות חיפוש ופילטרים מגוונים מאוד, כולל טרנדים, הרחבה לחיפוש שכבר בוצע, סינון החוצה של מילות מפתח, סינון לפי צבע ועוד.
חסרונות
  • החבילות והקרדיטים שמקבלים בכל תשלום לא מספיק ברורים, משתמש לא מנוסה יתקשה להבין כמה קרדיטים שווה כל תמונה וכמה מהם "מתבזבזים" עליה בפועל.
  • האתר סבל בעבר מבעיות במודל החיובים שלו כמו חיובים כפולים או התייקרות במנוי ללא אישור הלקוח.
  • בשל השימוש בשרת מקומי, חל אובדן של פרטי המשתמש ברגע שעוזבים למדינה או ליבשת אחרת. לכן לא מתאים לנוודים דיגיטליים ולבעלי עסקים בנסיעות לחו"ל.

Shutterstock – מובילים בזירה העולמית

מעל 350 מיליון תמונות, יותר ממיליון יוצרים וצלמים מקצועיים שמעלים לאתר תמונות מידי יום, זמינות ב-150 מדינות וב-21 שפות – כל אלה ממצבים את ספקית התמונות הענקית שאטרסטוק כגדולה והמרכזית ביותר בתחום. חוץ מתמונות, במאגר מחכים לכם לוגואים, רקעים, דוגמאות לניירות מכתבים וגרפיקות, ספריית מוזיקה ווידאו, מודלים בתלת מימד ותמונות מותאמות למדיה החברתית, בדומה למה שיש בקאבה ודומיה.

קיים גם סטוק חינמי לשימוש אישי ומסחרי (ללא צורך במנוי או הרשמה) במגוון נושאים. יש גם סקטורים נחמדים כמו “תמונת השבוע” או טרנדים.

איך עובד רישיון השימוש בתמונות?

Shutterstock מוכרת מספר סוגי רישיונות שמקנים שימוש חופשי בתמונות שהורדתם ללא צורך בקרדיט, כל תמונה באתר מציגה את סוג הרישיון הנדרש עבורה וכפופה למגבלותיו:  

  • רישיון מסחרי סטנדרטי – מתאים לשימוש לכל מטרה מסחרית כמו אתר אינטרנט, בלוג, רשתות ומוצרי פרסום.
  • רישיון מורחב – שימוש מסחרי בפרויקטים א-מסחריים כמו פוסטרים, אמנות דיגיטלית, כרטיסי ברכה וכו’.
  • רישיון מורחב דיגיטלי – שימוש מסחרי בתמונות לצרכים דיגיטליים פרטניים כמו מאמר מקוון או פוסט.
  • רישיון מוגבל – מתאים למטרות עיתונאיות ורפואיות בלבד.
  • רישיון מורחב עריכה ושימוש חוזר – אופציה להוריד את התמונה ולערוך אותה כרצונכם.

כמה זה עולה לכם?

על מקצועיות ורצינות משלמים ולכן מדובר בתעריפי קצה שיתאימו בעיקר לגופים בינוניים וגדולים שזקוקים לכמות תמונות, עבורן אפשר לקבל מחיר יותר נוח. תוכלו לבחור במנוי חודשי או לפי כמות תמונות, החל מ-29$ ל-2 תמונות ברישיון סטנדרטי ועד 479$ ל-750 תמונות בשנה בהרשאה ל-10 חברי צוות.

9Expert Score
טוב מאוד

זו ההמלצה שלנו

יתרונות
  • מבחר עצום וכמעט חסר תחרות, עם הצעות המשך לתמונה שאיתרתם ובחירתן מתוך סט שלם.
  • מנוע חיפוש חכם ומתקדם עם המון פונקציות ופילטרים, כולם נוחים מאוד לשימוש.
  • תמונות איכותיות בלבד, כולן מאת ספקים שנבחרו בפינצטה ושמייצרים חומרים ברמה הגבוהה ביותר.
  • מאגר ייחודי של תמונות חדשותיות, תמונות ארכיון ואירועים מסביב לעולם שמתעדכן מידי יום (ניתן לשימוש במסגרת הרישיון המוגבל היוקרתי).
  • כלי עזר מצוינים כמו כלי גרפיקה ועריכה בסיסי, טמפלטים, פילטרים ותוספים לאדובי, פוטושופ, אילוסטרייטור, פריימר והעלאת דמואים עם סימן מים.
חסרונות
  • מחיר גבוה מאוד, כמעט בלתי אפשרי למעצבים וגרפיקאים קטנים.
  • שירות לקוחות מעט לוקה בחסר, עם זמינות נמוכה ומענה חלקי.

מאגרי תמונות חינמיים

אם אתם זקוקים למשהו יותר בסיסי ומצומצם ופועלים ללא תקציב, עולם של מאגרי תמונות בחינם יוכל לספק אתכם. כמובן שמאגרים אלה לא משפים אתכם על שום פגיעה בזכויות היוצרים או מספקים לכם תמיכה ואפשרויות כמו עיצוב, אבל הם הרבה פעמים מספיקים לצורך נקודתי. הנה שתי ההמלצות שלנו למאגרי תמונות בחינם:

PIXABAY

Pixbay הוא כנראה האלטרנטיבה הטובה ביותר למאגרים בתשלום, עם אתר ואפליקציה משלו המציעים מאות אלפי תמונות להורדה. שימו לב שאפשר להוריד תמונות גם מבלי להירשם לאתר, אבל אם תירשמו אליו תוכלו לתת לייקים לתמונות, מה שיפתח בפניכם אופציה לרשימת מועדפים שתשרת אתכם בכל שימוש חוזר. לאחר בחירת התמונה תגלו את שם האמן או הצלם ותוכלו גם ליצור איתו קשר ישירות. מיד נרחיב על הסיבה שאפשרות זו קיימת.

כל תמונה מגיעה בארבעה גדלים לבחירה והקובץ יורד מיד ללא תנאים נוספים ולשימושכם החופשי. תמונות אלה מתאימות לשימוש מסחרי ואישי כך שאין צורך לתת עבורן קרדיט, אבל במקרה של תמונות בהן יש אנשים או חפצים, תצטרכו לפנות ליוצר ולקבל לכך את הסכמתו. אחרת, אתם חשופים לתביעה. 

FREEPIK

הספרייה של freepik מציעה תמונות באיכות יחסית גבוהה, לצד קבצים בלעדיים שנערכו על ידי החברה או שניתנים לעריכה לאחר ההורדה. האתר פועל במתכונת כפולה: כמאגר חינמי ללא צורך בתשלום או הרשמה וכמאגר בתשלום במסגרת תוכנית הפרמיום, שתכניס אתכם למאגר הרבה יותר גדול, כולל פיצ’ר לעריכת לוגואים, גופנים , סטיקרים ווקטורים מגוונים.

כאן נכנסים גם ההבדלים ברמת הרישיון – השימוש במאגר החינמי אמנם מתיר לכם שימוש מסחרי, אך תצטרכו לפרסם קרדיט או ייחוס כחוק. משתמשי הפרמיום מקבלים רישיון מלא שאין בו צורך לקרדיטים או הגבלה על ההורדות. וכמה תוכלו להוריד כמשתמשים לא רשומים ובחינם? עד 3 קבצי תמונות ועד 10 אייקונים ביום, לעומת 10 תמונות אצל משתמשי הפרמיום ו-2000 אייקונים ביום.

Stocksnap

מאגר מוצלח מאוד במגוון ובאיכות המעולה שלו, עם נקודת בונוס חשובה: יש שימוש מסחרי חופשי בכל התמונות וללא מתן קרדיט. בלחיצה על כל תמונה תוכלו לצפות בהצעות לתמונות נוספות שדומות לזו שחיפשתם, לתת לייק לתמונות כדי לחזור אליהן מאוחר יותר ולבדוק אילו תמונות סומנו כאהובות מצד משתמשים אחרים ואילו תמונות הורידו כבר הרבה פעמים.

STOCK UP

30 מאגרי תמונות חינמיים חברו ביניהם לכדי אתר אחד המרכז את כולן והתוצאה: עושר של תמונות מכל הסוגים, האיכויות, הגדלים והסגנונות. כמובן שהבדלים אלה מייצרים פערים גם ברמת הרישיון הנדרש ולכן תצטרכו לבדוק מול כל תמונה בנפרד מהו הקרדיט הנדרש עבורה.

Splitshire

צד נוסף ואולי פחות מוכר למי שאינם בעלי מקצוע בתחומי הגרפיקה או בניית אתרים הוא מאגרי התמונות החינמיים שמפעילים צלמים מקצועיים. כל צלם מחזיק אצלו כמות של מאות ואלפי תמונות חסרות שימוש וחלקם נדיבים מספיק כדי לתת להם להוריד אותן בחינם וגם ללא מתן קרדיט. באתר הזה, אתם חופשיים להוריד כל תמונה ולהשתמש בה כרצונכם, אך תנאי השימוש שלו קובעים כי לא תוכלו למכור אותן או להשתמש בהן בתוכן בלתי הולם.

Pic Jumbo

ועוד אתר מאת צלם מקצועי מעולה הוא Pic Jumbo ששייך לצלם והיוצר Victor Hanacek. כאן חלק מהתמונות מתאימות לשימוש מסחרי ללא מתן קרדיט וחלקן מהוות צילומי מותגים שמעוגנים בזכויות יוצרים ולכן תהיו מחויבים לתת עליהן קרדיט בכל מקרה.

אז אילו מאגרי תמונות מומלצים?

מהבדיקה שערכנו ומשכלול של פרמטרים כמו איכות התמונות, אפשרויות החיפוש באתר ועושר הרעיונות, נוכל להמליץ לכם על Shutterstock ו- dreamstime – שניהם נחשבים לסופר מקצועיים והעבודה עמם תספק כל צורך גרפי שאי פעם יוכל להיות לכם.

המלצה חמה נוספת שלנו היא על שני המאגרים החינמיים PIXABAY ו- Stocksnap שמציעים כמות נדיבה של קבצים להורדה באיכות גבוהה וללא צורך בקרדיט.

רגע לפני סיום, כמה דברים שחשוב לדעת על זכויות יוצרים

באופן כללי, אין לקחת שום תמונה מהרשת ולעשות בה שימוש לא מורשה. אם עשיתם זאת, הפרתם זכויות יוצרים ואתם חשופים לתביעה משפטית. המשמעות היא שגם אם פרסמתם תמונה בעמוד הפייסבוק או הבלוג שלכם שלא אתם צילמתם, קיבלתם היתר שימוש ספציפי מהיוצר או שילמתם בעבורה, הדבר נחשב לשימוש מסחרי פסול.

בשל ההגבלות הללו, גם הרישיונות שתרכשו בכל מאגר תמונות מוכרחים להיבדק על ידכם היטב. תצטרכו לבדוק לעומק את תנאי השימוש המדויקים של המאגר בכדי להבין האם השימוש חופשי או שתצטרכו לתת קרדיט בכל מקרה. בשל השינויים בין המאגרים, חשוב מאוד שתקראו את כל האותיות הקטנות – לעתים תמונה מסוימת ניתנת לשימוש אך לא לעריכה ואם לא ידעתם ונגעתם בה, אתם עדיין חשופים לתביעה משפטית.

חלק גדול מהברוך הזה נפתר כאשר משתמשים במאגר תמונות חינמי, שבו כל החומרים מותרים לשימוש אישי ומסחרי. גם כאן יהיו הבדלים בתנאי השימוש של האתר ולכן חשוב שלא לפסוח על קריאתם בכל מקרה.

אז מה לסיכום?

מאגרי תמונות הם חלק אינטגרלי מהמסר שתרצו להעביר לעולם – בין אם מדובר במסר שיווקי או מכירתי שמופיע על המוצרים שלכם ובין אם זהו מסר אישי שהעליתם לבלוג או לעמוד שלכם ברשת.

מאגרי התמונות השונים יספקו לכם את כל הצרכים הגרפיים והוויזואליים שאתם זקוקים להם: ככל שהתמונה איכותית ומסקרנת, כך גם המסרים שלכם יהפכו למעניינים יותר ויצליחו להשיג את המטרה בקרב מי שצופה בהם. לכן האסטרטגיה היא לבחור במאגר איכותי ללא פשרות ואנו מקווים שבסקירה שלנו תמצאו התאמה טובה לפחות לאחד מהם.

שאלות נפוצות:

מעין פורטלים אינטרנטיים בהם אפשר לחפש ולאתר מגוון עצום של תמונות לפי נושא, אווירה, סגנון או אובייקט רצויים. מאגרים אלה עשויים להיות פרטיים או ציבוריים, חינמיים או בתשלום ועם התניות והגבלות משתנות לגבי אופן הרכישה והשימוש בכל תמונה.

הסקירה שלנו מצאה את PIXABAY ו- Stocksnap כטובים ביותר מבחינת המגוון והאיכות, אבל תוכלו למצוא בתוכה המלצות טובות נוספות.

זהו היתר שניתן לאדם אחר, שאיננו יוצר התמונה המקורי, המאפשר לעשות בה שימוש אישי או מסחרי בלתי מוגבל או לחילופין עם התניות ספציפיות.  

שימוש בתמונה שלא ניתן לגביה אישור שימוש מתאים או שנעשה בה שימוש שלא לפי ההגבלות והתנאים של היוצר, מכונה הפרת זכויות יוצרים. במקרה כזה המשתמש חשוף לתביעה.

מאגרים אלה פוטרים אתכם ברובם הגדול ממתן קרדיט על התמונה שרכשתם ומאפשרים לכם ליהנות ממגוון רחב ובלעדי של קבצים גרפיים כמו תמונות, איורים, וקטורים, וידאו ועוד באיכות הגבוהה ביותר.

נגישות
MR WEB TOOLS
Logo